Laia Carbonell

Laia-Carbonell

Qui és?

Laia Carbonell i Ferrer neix a Barcelona l’1 de març del 1986. Estudia música al Conservatori Municipal de Terrassa i Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona. En acabar els estudis se’n va a viure a Tampere, ciutat situada al sud de Finlàndia, entre els llacs Näsijärvi i Pyhäjär.. Després decideix seguir estudiant i cursa el Màster en Comunicació i Cultura a la Universitat de Sevilla. Ara viu a Barcelona i es guanya les garrofes fent comunicació cultural.
Per Finlàndia havia anteriorment obtingut el segon premi de poesia Joan Duch de Juneda l’any 2013, però restà inèdita. Ha escrit el conte infantil La granota blava per a la Fundació ASPASIM i ha coordinat l’autoedició del llibre coral A les vuit al Raval sobre l’experiència del 15-M a Terrassa.
Acompanyen els poemes finesos obres musicals de diferents temps i gèneres: d‘Strauss a The Knife, de Monteverdi a Gardel, d’Edith Piaf a Joan Colomo. “La música, com la poesia —llegim a la solapa de la coberta—, esdevé una companya fonamental en aquest trajecte cap endins, però també cap enfora, com a eina d’integració i de comunicació amb la societat d’acollida.”

Un tastet del seu talent

Caure,
sense piquet,
al llac congelat
mentre sona el vent metall
i la percussió de Finlàndia.
Anar palpant el sostre de gel
per trobar l’esquerda
però escollir el recorregut
contrari a la sortida.
Mort que em rifo entre
congelació i l’ofegament.