FESTIVAL ELIXIR 2021

TERRASSA


SEMINAR: HOW ÊZÎDÎ POETRY CONTRIBUTES TO DOCUMENTATION AND REPAIR

tuesday 15th june, 11h – online

With Emad Bashar, Jaff, Sarmad Saleem, Saad Shivan, Zêdan Xelef moderated by Mairéad Smith, estudiant de Doctorat at Brown University

This seminar explores the role of poetry in the aftermath of devastation by focusing on poetry’s potential function with regards to documentation and repair. Through reconstructing the past in the present through poetry, the poets narrate counter-histories which give access to untold experiences that lie outside the narration of a singular devastating event but instead comprise of stories of the quotidian in which violence is embedded. Poetry thus can serve as a form of documentation and repair that rebuilds the foundations on which a collective and wider societal attachments, solitary and a critical vision for the future can be formed.

INSCRIPTIONS HERE

 

VIDEOPOESIA

dimarts 15 de juny, 19h – Cinema Catalunya, Sala Petita

Obres dels finalistes dels últims anys del Maldito Festival de Videopoesia  + Marta Figueras Alsius, presentació de l’obra creada per la guanyadora del I Premi de Poesia Marta Pessarrodona en videopoesia.

CINCO MINUTOS DE OJOS EN CUARENTENA_Marcia Poppe (BR) / EN EL INFINITO_ Mara Cortázar (IT) / JESÚS HA MUERTO_ Lalo Davia (ES) / LA LUZ TENDIDA_Alejandro Santoyo Díaz (ES) / ODA DIGITAL_Guillermo Jiménez Carazo (ES) / SUPERNOVA-2p/HALLEY _ Juliana González y Malén Denis (AR) / ACCIDENT DE PERSONNE_Álvaro Martín (ES/FR) / SAGNANT_Rubén Seca (ES) / RITUAL_ Isabel Titiro / Karen Reich (AR) / LA FLOR PROHIBIDA_Hernán Talavera (ES) / LA FÁBRICA DEL SIBILINO_ María Paz Valdebenito / José Mañodes (CL) / NOCHE, CALLE, FAROL, FARMACIA_ Johannes Christopher Gérard (NL) / MONSTERS WALKING_ Diego Porral Soldevilla (ES) / ESTATISMO DE LÁZARO_ Adel Pereira González (CU/ES) / EAU_Luis Andrés Rosa Lillo (ES) / LEFTERS_Luis Germanó (RUS/ES) / CHAMADA GERAL_ Manuel Vilarinho (PT) / DE VERDAD PUEDES OÍRME CUANDO GRITO POR POR LAS NOCHES?_Luis Alfaro (ES) / THE NAMES OF TREES_ Jack Cochran / Pamela Falkenberg (USA) / SALAKTA_ Rut Angielina G. Fuentes (ES)

en diàleg amb Maldito Festival de Videopoesía

RESERVES AQUÍ

 

SEMINARI: CITA EN EL RÍO DE LAS NUBES. Un recorrido por la poesía china desde sus orígenes hasta la edad de oro.

dimecres 16 de juny, 11h – sala d’actes de la Biblioteca Central + online

La sinòloga Anne-Hélène Suárez ens guia en aquest seminari-recorregut a través de la poesia xinesa. Un recorregut pels inicis de la literatura xinesa centrat en la seva forma més bella i apreciada, la poesia, passant pels seus diferents estils, les seves característiques més rellevants, des de la poesia anònima d’origen popular, fins als seus autors més brillants.

en diàleg amb Mandarin Centers

RESERVES AQUÍ

 

PROSTÍBUL POÈTIC

dimecres 16 de juny, 20h – Ateneu Candela

Benvingudes al prostíbul poètic! Cabaret, poesia i happenings.

Sota l’aparença d’un bordell fantàstic de principis de segle, les poetes venen els seus versos al públic assistent un cop han estat presentades per la Madame que ens descriurà: Com han anat arribant fins allà, en quines condicions i què les diferencia de la resta de les seves companyes. Poesia inèdita en estat pur. Irreverència. Desvergonyiment. Joc de complicitat. Reivindicació de l’acte íntim de recitar. Pot ser divertida i excitant la poesia, tot descobrint el costat més fosc o turmentat d’una ànima? Com valorem l’acte poètic en la societat contemporània? És la màscara d’un alter ego una bona eina per apropar al gran públic la “temuda” poesia?

Fill primogènit de l’original “Poetry Brothel” de NY.

Amb Sonia Barba, Iman Fahmi, Tomoyuki Furuta, Rocío Macías, Raúl Ornelas, Pat Salido, Juliana Mandolesi, Ángela Fernández, Alícia Verdú y Giulia Burchielli.

amb la col·laboració del Cafè del Candela

* si necessites acompanyament accessible, contacta’ns.

SOLD OUT

 

“HOLA TIERRA. EL POETA QUE NOS ORBITA”, documental d’Antonio Arias

dimecres 16 de juny, 20h – Cinema Catalunya, Sala Petita

El músic granadí, Antonio Arias, al seu darrer projecte ens descobreix una perspectiva única; la d’Alfred Worden (1929 – 2020), astronauta de l’Apollo 15 qui, al tornar a la terra, va plasmar la seva experiència en un llibre de poemes. Antonio Arias va quedar hipnotitzat per la seva poesia, que el va fer volar per on Worden havia anat aquell juny de 1971. Aquest documental pretén donar context al projecte d’Arias, i una mirada a la vida i obra tan extraordinària d’un astronauta únic.

Un projecte d’Antonio Arias. Dirigit per La Comunión. Amb participació de Pedro Duque, Luis García Montero i Isabel Márquez.

en diàleg amb POETAS, festival poético de Madrid

RESERVES AQUÍ

 

VISITA AL MURAL DE L’AMPPARITO, DEL TERCER PAISATGE

dijous 17 de juny, 11:30h – Sant Pere Nord (espai a concretar)

Arrel del diàleg entre l’Elixir i el Tercer Paisatge, l’artista Ampparito crearà una obra visual a l’espai públic que ens mostrarà (a cadascú de manera diferent) la intercomunicació de llengües. Aquest dia es finalitzarà l’obra i amb el projecte “Navegació Poètica Euroregió” hi farem una visita.

L’Ampparito és un artista visual. Juga a sorprendre el públic amb obres a l’espai públic que influeixin a cada persona observadora de manera diferent, generant així diverses opinions. ampparito.com

El Tercer Paisatge és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Terrassa i l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord. A través de les arts visuals s’està millorant l’entorn urbà d’aquells espais ignorats dins de la ciutat. terrassa.cat/artsvisuals

en diàleg amb El Tercer Paisatge

 

TALLER DE RAP AMB VERSEMBRANT

dijous 17 de juny, matí – Institut Jaume Cabré (activitat escolar)

RAP són les sigles de Rhythm And Poetry, aquest gènere musical que captiva els més joves. A través de la rima acompanyarem dos grups de joves i veurem que som davant un gènere poètic com qualsevol altre que, com a tal, és l’art d’expressar, en paraules, el contingut espiritual propi mitjançant mots disposats segons la mètrica, però que a més incorpora el repte creatiu majúscul de fer-ho sobre una base instrumental.

en diàleg amb Casa de la Música de Terrassa

 

DIÀLEG AMB “NAVEGACIÓ POÈTICA EUROREGIÓ” sobre la intercomunicació de llengües

dijous 17 de juny, 13h – Ateneu Candela

Un grup de joves de diferents zones de l’Euroregió estan fent un procés d’escriptura creativa a través de residències artístiques. Parlarem d’aquest procés i com flueix la intercomunicació entre les diferents llengües. Us convidem a venir i conèixer aquest projecte que es podrà veure la mateixa tarda a La Coral dels Amics.

en diàleg amb Navegació Poètica Euroregió

RESERVES AQUÍ

 

NAVEGACIÓ POÈTICA EUROREGIÓ

dijous 17 de juny, 19h – Societat Coral Els Amics

Coneixerem el projecte europeu de suport i diàleg entre les regions occitana, catalana, francesa i castellana amb una mostra del procés d’escriptura poètica que estan fent Juana Dolores, Olza Olzeta, Bruno Paternot, Aurélia Lassaque i l’artista visual Ampparito.

en diàleg amb Navegació Poètica Euroregió i El Tercer Paisatge

amb la col·laboració de la Societat Coral Els Amics i Fundació Prodis

RESERVES AQUÍ

 

JOGLARS S.XXI – SLAM POETRY BCN

divendres 18 de juny, 20h – Teatre Principal

Una selecció dels millors slammers de l’escena actual de Poetry Slam Barcelona acompanyats de speaker i DJ.

Amb Arjan Alvarez, Marta B, Pablowski, Margalida F. Lida, Esteve Bosch, Isa García, Crisal Rodríguez, Eli Sanz, Jose Luis Cabeza i Dive Dibosso.

RESERVES AQUÍ

 

EL FER I EL DIR

dissabte 19 de juny, 12h – Pati de la Biblioteca Districte 2

Un taller per a infants, de poesia i ple de recursos i jocs. Amb Núria Martínez Vernis.

* inscripcions a la Biblioteca del Districte 2

 

NOUS ESPAIS PER A LA POESIA

dissabte 19 de juny, 12:30h – Teatre Principal

Taula rodona amb Maria Antònia Massanet (PoésArt), Pep Olona (Poetas Madrid) i David Trashumante (Vociferio València), moderada per Eduard Escoffet (Poesia i +).

Quins espais està conquerint la poesia i amb quines formes? Com transmetem la poesia des dels festivals?

en diàleg amb Poesia i +, Poetas Madrid, Vociferio i PoésArt.

RESERVES AQUÍ

 

LA RÀTZIA

dissabte 19 de juny, 20h – Teatre Principal

L’espectacle central, de creació pròpia, del Festival Elixir.

Entrega del II Premi de poesia Marta Pessarrodona.

Amb Laia Noguera, Sònia Moll, Juana Dolores, Raquel Santanera, Selena Gala, Ángela Fernández, Alexandra Alexandrova Alexieva, Rows and Souls i Miss Raisa. També amb l’art digital de John Sanborn.

amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny, AmbOrgull i Poesia d’Emergència.

* espectacle amb subtitulació, llengua de signes i possibilitat d’audiodescripció (contacta’ns).

RESERVES AQUÍ

 

“ESSÈNCIES” AMB PEPINO PASCUAL

diumenge 20 de juny, 12h – El Vapor Casa de la Música

Espectacle familiar en el qual en Pepino Pascual ens proposa un viatge per fer volar la imaginació. El personatge protagonista de l’espectacle ens acompanya en el descobriment de múltiples sonoritats com un “xaman” amb una actitud de joc i experimentació que deixarà bocabadats a grans i petits.

Essències seleccionades des de l’amor als sons del món i de la vida. I l’amor a la música!

Amb el suport de Casa de la Música

SOLD OUT

 

INTEMPÈRIE

diumenge 20 de juny, 19h – El Vapor Casa de la Música

El recital poètic “Intempèrie” és un espectacle on conflueixen l’art de la paraula dita i escrita, el dibuix i la música en viu. Un equip 100% terrassenc: la cantant Nunu Garcia ha musicat els dos poemaris Cova i Par-tir de l’Anna Fernández, apadrinada al Festival Elixir 2018, envoltades per l’art plàstic de Judith con H.

SOLD OUT

 


I DURANT TOTA LA SEMANA:

DROP POETRY TERRASSA

Projecte coproduït amb la Marta Serra, guanyadora del I Premi de Poesia Marta Pessarrodona. El Drop Poetry és un projecte poètic que proposa redescobrir diferents espais de Terrassa a través de versos d’autors catalans. Cada barri, una localització; cada localització, un poema. I per enllaçar-ho, un codi QR amb el lema “Poesia’m”. Totes les ubicacions estan recollides en un mapa a la mateixa web del projecte.

 

POESIA D’EMERGÈNCIA

És una iniciativa que busca reivindicar i apropar la poesia a través d’una estratègia sorprenent. El projecte té una línia de telèfon (659 86 10 32) des de l’abril del 2018, mitjançant voluntaris. Aquests voluntaris porten amb si el telèfon durant una setmana, i durant aquest temps, contesten a qui crida, recitant un poema. Des març 2020 també estem a Àustria i Bèlgica.

 

MEMÒRIA, AMB LA INEFABLE

Projecte que es realitzarà durant el segon trimestre amb joves de l’institut cavall Bernat de Terrassa on a través de la classe de literatura treballaran la poesia amb un format online que els ajudarà a apropar-se als records de la seva infància i compartir amb els companys les emocions que la poesia i els records els generen. Al finalitzar l’activitat, la companyia La Inefable els farà una visita per gravar les reaccions que ha generat visualitzar aquesta experiència poètica audiovisual.

 

 

* totes les activitats del festival són gratuïtes, tenen aforament limitat i s’han de reservar prèviament a www.elixir.cat

* si necessites acompanyament accessible posa’t en contacte amb nosaltres