Estimats i estimades,
Aquest és el comunicat que mai haguéssim volgut escriure un mes abans del festival. 

A causa del canvi de criteri sobtat en el compromís econòmic acordat amb l’administració de Terrassa, ens veiem obligades a cancel·lar el Festival Elixir 2019.

Ha estat molt difícil per nosaltres prendre aquesta decisió i acceptar aquesta nova realitat, però ho hem vist inevitable per tal de protegir i dignificar l’essència del projecte. Sentim que volem donar a la poesia i a tota la comunitat Elixir el tracte que es mereixen. Un tracte entusiasta, amorós, al detall i posant l’accessibilitat i la cura al centre de la bellesa.

Aquesta decisió l’hem plorat juntes, ha tingut els insomnis que li pertocaven i, de fet, estem de dol. Volem viure aquesta pèrdua sobtada com una transformació i volem agrair a l’Elixir tot el que ens ha donat. No ha estat una decisió fàcil, les cames ens tremolaven de pensar en totes les reaccions administratives condicionades, però com deia aquest any el nostre lema: “Allà on neix l’amor, mor el jo”.

Estimem l’Elixir i el protegim d’interessos que s’allunyen de la nostra essència. Tornarem amb més i millor, en una altra forma, en una forma impulsada pel respecte, la dignitat i el valor que mereix la cultura.

Recordem amb molt d’amor tot el que hem creat i viscut amb un grup d’amics que ens estimem. Han estat set anys d’experiències compartides amb el públic meravelloses, emocionants i plenes de bellesa. Ens ha omplert tant acostar la poesia a qui no la coneixia, o a qui no la podia escoltar, o a qui no la podia veure! Ens ha fet tan felices donar oportunitats a noves poetes, hem descobert tant juntes, hem après tant! Ha estat tant bonica la sembra, que l’única cosa que podem fer és agrair a l’Elixir tot el que fins aquí ens ha donat.

Volem agrair l’escalfor, el reconeixement, la incondicionalitat i l’amor que hem rebut i que hem pogut compartir tots aquests anys.

 

Amor i poesia
Equip Elixir